czwartek, 9 kwietnia 2020

Pieczona karkówka (6)

Cześć =) Pieczona karkówka to mięso, które można przygotować na wiele sposobów. Uwielbiam ten zapach unoszący się po kuchni - intensywny aromat pieczeni.
Pieczona karkówka, podana z ziemniakami i ulubionymi warzywami, jest wspaniałym obiadem dla całej rodziny.
Dziś zapraszam na pieczoną karkówkę podaną z kaszą i ogórkiem kiszonym.
Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania karkówki w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!



Potrzebne będą:
- kilka plastrów w miarę cienko pokrojonej karkówki (około 1 cm)
- sól, pieprz, ostra papryka
- oliwa/olej

Sposób wykonania:
1) Mięso posypujemy solą, pieprzem i papryką, skrapiamy tłuszczem i podsmażamy z obu stron na patelni, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy pół szklanki wody oraz ziemniaki.
2) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i pieczemy całość przez około 1,5 godziny.


Smacznego =)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...