niedziela, 12 stycznia 2020

Kotlet z kurczaka (3)

Cześć =) Kotlety z piersi kurczaka, to potrawa, która na polskich stołach gości bardzo często. To popularna alternatywa dla cięższych i tłustszych mięs.
Powody takiego stanu rzeczy są przede wszystkim dwa. Po pierwsze, po prostu spożywamy dużo drobiu (kurczaków), który obok wieprzowiny, jest najczęściej spożywanym w Polsce mięsem. Po drugie filety z piersi kurczaka przygotowuje się łatwo i szybko.
Dziś zapraszam na kotlety z piersi kurczaka podane w towarzystwie frytek z piekarnika i smażonymi pieczarkami.
Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania filetów z piersi kurczaka w taki sposób, ponieważ naprawdę warto!


Potrzebne będą:
- filet z piersi kurczaka
- sól, pieprz
- jajko
- mąka
- ulubione przyprawy
- olej

Sposób wykonania:
1) Filet z piersi kurczaka rozbijamy tłuczkiem, a następnie solimy i pieprzymy, po czym obtaczamy w mące i zanurzamy w rozmąconym jajku.
2) Smażymy na patelni po kilka minut z obu stron.

Smacznego =)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...