wtorek, 21 marca 2017

Zupa krem z zimowych warzyw

Cześć =) W oczekiwaniu na cieplejszą pagoda i wiosenne nowalijki, Kasztanowa Kuchnia zaprasza
na prostą i elegancką w smaku zupę krem z zimowych warzyw =)


Potrzebne będą (na 3-4 porcje):
-1 seler
-1 ziemniak
-1 cebula
-2 korzenie pietruszki
-4-5 ząbków czosnku
-ok. 2,5-3 szklanki wody
-1 łyżka masła
-2-3 łyżki jogurtu naturalnego
-listek laurowy i trochę ziela ang.
-pieprz ziołowy i gałka muszkatołowa
-sól i pieprz do smaku
-do dekoracji: podprażone płatki migdałów lub pestki z dyni
-świeża zielenina

Sposób wykonania:
1) Obrane i pokrojone warzywa gotujemy z przyprawami ok. 15-20 minut.
2) Gdy warzywa będą miękkie, miksujemy w blenderze na gładki krem z dodatkiem jogurtu i masła.
3) Podajemy posypane świeżą zieleniną, np. pietruszką oraz lekko uprażonymi płatkami migdałów lub pestkami z dyni.


Smacznego =)
Agnieszka

1 komentarz:

  1. Pysznie wygląda :) Idealna zupa na taką pogodę - niby wiosna, ale jednak nie do końca ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...