poniedziałek, 19 grudnia 2016

Surówka z pekinki a la coleslaw

Cześć =) Orzeźwiająca surówka z kapusty w stylu "coleslaw" jest zawsze dobrym i mile widzianym dodatkiem do wszelkich smażonych lub pieczonych mięs i ryb =)


Potrzebne będą:
- mała kapusta pekińska (ok. 2-2,5 szklanki posiekanej)
- mała drobno posiekana cebula
- 4-5 rzodkiewek startych na grubej tarce
- 1 marchewka starta na grubej tarce
- sos: po czubatej łyżce jogurtu i majonezu, odrobina keczupu i musztardy, papryka
- sól i pieprz do smaku
- świeża pietruszka lub koperek

Sposób wykonania:
1) W większej misce mieszamy wszystkie warzywa.
2) Mieszamy wszystkie składniki sosu i dodajemy do warzyw w misce.
3) Surówkę można spożīwać od razu lub w przeciągu następnego dnia-dwóch.

Smacznego =)
Agnieszka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...