piątek, 30 grudnia 2016

Pieczony pstrąg łososiowy (3)

Cześć =) Pstrąg łososiowy niewiele różni się wyglądem i smakiem od łososia i można go przyrządzać na podobne, jak łososia, sposoby. Smakiem bardziej przypomina łososia, niż pstrąga.
Dziś przedstawiamy filet z pstrąga łososiowego upieczony w całości, przyprawiony solą i pieprzem, sporą ilością czosnku i koperku oraz sokiem z cytryny. Filety skropione oliwą pieczemy ok. 15-20 minut w 200 stopniach C. Podajemy na ciepło lub zimno z bukietem ulubionych warzyw =)



Smacznego =)
Agnieszka

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo zachęcająco 😊

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzieki :) Wyglada, a tekze smakuje. Pozdrawiam,
      A

      Usuń
  2. Wygląda ekstra! Ja zawsze piekę w folii :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tez czasem pieke w folii, gdy sa pojedyncze porcje zapiekane np. z warzywami. Z folii ryba jest delikatniejsza, jakby ugotowana. Natomiast bez folii lepiej sie przypiecze, prawie jak na grillu. Byle nie przesuszyc :) Pozdrawiam,
      A

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...