czwartek, 7 lipca 2016

Sos chrzanowy do sałatek lub mięs

Cześć =) Sos chrzanowy z dodatkiem kaparów lub korniszonów nadaje się do sałatek z gotowanych warzyw, np. ziemniaków lub warzyw korzeniowych, jak również do wszelkich grillowanych lub pieczonych, a nawet gotowanych mięs i ryb. Jest dość pikantny i orzeźwiający w smaku.


Potrzebne będą:
- 1 czubata łyżka majonezu
- 1 czubata łyżka chrzanu
- 1-2 łyżki drobnych kaparów lub 1-2 korniszony
- 1 łyżka szczypioru
- 1 łyżka pietruszki lub koperku

Sposób wykonania:
1) Do malej miski wrzucamy po łyżce majonezu i chrzanu.
2) Kapary odsączamy z zalewy, a korniszony kroimy w bardzo drobną kostkę.
3) Zieleninę siekamy dość drobno.
4) Dodajemy kapary lub korniszony i zieleninę do sosu.


Smacznego =)
Agnieszka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...