czwartek, 4 lutego 2016

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Cześć =) Kolorowa sałatka ze świeżych warzyw, to dawka różnorodnych witamin i mikroelementów niezbędnych dla zdrowia, a jednocześnie wielosmakowa uczta dla podniebienia. Bazą są liście sałaty, na przykład kolorowa mieszanka młodych listków, albo porwane lub pokrojone liście sałaty masłowej, rzymskiej, dębowej, czy nawet lodowej. Wykładamy sałatę na indywidualne talerze, a na wierzch dodajemy inne warzywa, według upodobań. Aby taka sałatka stała się sycącym, pełnowartościowym posiłkiem warzyw musi być dużo oraz potrzebny będzie dodatek białkowy. Tym razem jest nim jajko i wędzony pstrąg =)


Potrzebne będą:
- kolorowy mix sałat
- plastry rzodkiewki
- 1 mały filet z wędzonego pstrąga
- szczypior
- jajko na twardo
- pomidorki
- trochę startego parmezanu
- dowolny sos jogurtowy
- świeżo mielony pieprz

Sposób wykonania:
1) Wykładamy sałatę jako dolną warstwę na indywidualne talerze / miski.
2) Na to układamy pozostałe składniki i polewamy sosem.


Smacznego =)
Agnieszka

2 komentarze:

  1. sałatka wygląda bardzo apetycznie i kolorowo..bardzo fajna altrenatywa z pstrągiem... nie tylko ten kurczak i kurczak :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I kolejny pomysl na wiecej zdrowych ryb w diecie :)
      Polecam i pozdrawiam :)
      Agnieszka

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...