sobota, 16 stycznia 2016

Pasta kanapkowa z tuńczyka

Cześć =) Tuńczyka w konserwie zawsze warto mieć w spiżarni, ponieważ można wykorzystać go do niemal nieskończonej ilości szybkich potraw. Nadaje się do najróżniejszych sałatek, sosów do makaronu oraz past kanapkowych.
Dziś zapraszam wszystkich na smaczną i prostą pastę z tuńczyka, na bazie jajka, która sprawi, że kanapki znikną ze stołu w mgnieniu oka.
Zdecydowany smak pasty, podkreślony smakiem kiszonego ogórka, sprawi, że kanapki nie będą nudne.
Zachęcam wszystkich do samodzielnego wykonania takiej pasty kanapkowej z tuńczyka, ponieważ naprawdę warto!




Potrzebne będą (na około 4-5 kromek):
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka od kury podwórkowej
- 1 ogórek kiszony
- 1-2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- jako dodatki na kanapki np. pomidor, szczypiorek itp.




Sposób wykonania:
1) Jajka gotujemy na twardo, po czym kroimy w bardzo drobną kostkę.
2) Ogórka kiszonego również kroimy w bardzo drobną kostkę.


3) Dodajemy odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka, majonez, sól i pieprz, a następnie wszystko dokładnie mieszamy.




Smacznego =)

3 komentarze:

  1. Muszę wypróbować, bardzo fajna pasta :)
    Fajny talerzyk z Reksiem, mojej córce by się podobał ;)
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pastę bardzo polecam, a talerz z Reksiem kupiłem w zeszłym roku w Empiku, ale już nie ma;) Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Bardzo lubię pasty kanapkowe:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...