piątek, 11 grudnia 2015

Zdrowy burger

Cześć =) Zdrowy i kolorowy burger z Kasztanowej Kuchni, to przykład, jak domowym sposobem można zrobić smaczniejszą i całkiem zdrową wersję czegoś, co na codzień kojarzy się z diabolicznie szkodliwym, naładowanym konserwantami i cukrem, fast-foodem. Prosta kanapka z warzywami i wołowiną przygotowana w domu z dobrej jakości naturalnych składników jest wręcz bardzo zdrowa i korzystna dla organizmu, a jakże i pyszna =)
Głównym składnikiem jest oczywiście świeżo zmielona chuda wołowina, którą można lekko przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem, lub ulubionymi ziołami. Następnym elementem jest dobre pieczywo, zamiast watowej, słodkiej bułki, jaką z reguły używa się do kupnych hamburgerów. Następnie ulubiony ser, może być żółty, może być pleśniowy. No i dowolne warzywa, kolorowe witaminy =)
W widocznej na zdjęciu kanapce zostało wykorzystane pieczywo pełnoziarniste ze słonecznikiem, ser Havarti z koperkiem, wołowy burger (ok. 15-20 dag mięsa na porcję) posmarowany po usmażeniu musztardą, avocado, pomidor i kiełki lucerny. A w roli frytek - żółta fasolka =)



Smacznego =)
Agnieszka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...