środa, 10 czerwca 2015

Jajecznica (9) ze szczypiorkiem

Cześć =) Codziennie rano wskazane jest pełnowartościowe śniadanie. Jednym z lepszych pomysłów na taką okazję jest jajecznica.
Najlepsza jajecznica to taka, która jest robiona na maśle, które ma wspaniały wpływ na jej smak.
Jajecznica jajecznicy nierówna. Najsmaczniejsze jajecznice zawsze robiła i nadal robi babcia Krysia. Podczas każdego mojego pobytu u babci i dziadka, jajecznica ze szczypiorkiem, zwana też "jajeczniczką" - była obowiązkowym elementem każdego śniadania, a czasem kolacji.
Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania jajecznicy ze szczypiorkiem, ponieważ naprawdę warto!


Potrzebne będą:
- jaja
- szczypiorek
- sól
- masło

Sposób wykonania:
1) Do miski wbijamy jaja, posiekany szczypiorek i szczyptę soli, a następnie całość rozbełtujemy.
2) Na patelni rozgrzewamy masło, a następnie dodajemy zawartość miski.
3) Mieszamy na wolnym ogniu, aż jajecznica się zetnie.

Smacznego =)

4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...