piątek, 2 stycznia 2015

Kanapki z kiełbasą z dzika (2)

Cześć =) Specjalnością naszego bloga i tym, co między innymi odróżnia nas od innych, jest spora ilość prezentowanych potraw z dziczyzny. Spowodowane jest to moim zamiłowaniem do łowiectwa i wspaniałym smakiem dziczyzny, która jest najzdrowszym mięsem.
Najlepszą porą na dziczyznę jest jesień i zima. Wtedy właśnie dzikie mięso jest najsmaczniejsze, posiada specyficzny smak i zapach, mający ścisły związek z odżywianiem zwierząt leśnych: dzikie zioła, pędy i kora młodych drzew, grzyby i leśne jagody.
Dziś chciałbym zaprezentować kanapki z kiełbasą z dzika, upolowanego miesiąc temu w Borach Tucholskich.
Taka kiełbasa rewelacyjnie smakuje ze świeżym, suchym chlebem. Darz bór!


Smacznego =)

15 komentarzy:

  1. Ale prostactwo.
    Naucz ludzi jak zagotować wodę na herbatę.
    N apewno nikt tego nie potrafi.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Życzę Tobie wszystkiego najlepszego oraz wyjazdu na wymarzone wakacje.

      Usuń
  2. Parodia... twoj blog i zadufane, narcystyczne odpowiedzi!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie kulinaria, taka krytyka.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne kanapeczki pozdrawiają hopkinsiarze :)

    OdpowiedzUsuń
  5. My tam krowy wolimy /machometh

    OdpowiedzUsuń
  6. Kałbasa?OMG kto je takie rzeczy?

    OdpowiedzUsuń
  7. Co to jest to białe?Chyba się sheftam...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...