wtorek, 23 grudnia 2014

Wigilia i Święta Bożego Narodzenia

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia 
życzy 
Kasztanowa Kuchnia



Opłatek:


Barszcz czerwony:


Chleb:


Karp:




Sałatka warzywna:


Śledź:



Pierogi z kapustą i grzybami:


Pieczona karkówka:


Szynka:



Sałatka warzywna:



Pieczeń wołowa:


Makowiec:


Biała kiełbasa:


Bigos:



Pieczeń wołowa:


Ciastka kujawskie z orzechami:


Groch z kapustą:






=)

17 komentarzy:

  1. Na stronie z blogerami kulinarnymi znalazłeś się chyba przypadkowo.
    http://kocham-gotowanie.blogspot.com/
    To jest miejsce gdzie można znaleźć ludzi z pasją do gotowania.
    Ich blogi zawierają ich własne przepisy, albo przepisy już znane od wielu lat.
    Co was różni?
    Różni was to, że u ciebie potrawy są przeważnie skopiowane z netu i pokazane na fotografiach jak wymiociny.
    Na innych blogach widać kulinarny i fotograficzny majstersztyk.
    Kolego, urwałeś się z choinki?
    Anie nie potrafisz gotować, ani pokazać apetycznie fotek z twoimi pseudo daniami.
    Albo naucz się gotować (traktować jedzenie poważnie) i pokazywać dania apetycznie, albo zawieś swój żałosny blog.
    Nikt do tej pory nie potraktował cię poważnie.
    Po prostu jesteś zarozumiałym, niedouczonym, marzycielem.
    ZMYWAK to twoje miejsce.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja lubię gotować i sprawia mi to przyjemność, podobnie jak prowadzenie bloga, na którym są również własne przepisy.
      Jeśli nie podoba Ci się mój blog i zdjęcia moich potraw, to nikt Cię tutaj na siłę nie ciągnie, możesz odwiedzać inne blogi - takie, które Ci się podobają.

      Usuń
  2. Ten blog to jakieś wielkie nieporozumienie.
    Człowieku, albo zacznij wstawiać własne przepisy i pokazuj jedzenie apetycznie, albo przestań wmawiać ludziom, że potrafisz gotować.
    Nie potrafisz gotować, kompletnie się na tym nie znasz, a kompozycja dań i fotografia to dla ciebie coś całkiem nieznanego.
    Traktujesz swoje gotowanie jako hobby?
    No to powinieneś się do tego przyłożyć.
    Jak na razie to co pokazujesz jest niesmaczne, wstrętne i ohydne.
    Jak można tak traktować i pokazywać jedzenie?
    Twoje zarozumialstwo i kompletny brak dobrego smaku odstrasza.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wstawiam własne przepisy, pokazuję jedzenie apetycznie i potrafię gotować.

      Usuń
  3. Ty chyba nie masz samokrytyki.
    Twoje zdjęcia pokazujące jedzenie są odstraszające.
    Czy ty w ogóle widziałeś ładnie podane jedzenie?
    Raczej nie!!!
    W/g ciebie kawałek karpia i suchy chleb walnięty byle jak na talerz to jest apetyczna fotka?
    Albo ta kiełbacha z kleksem musztardy i pajda chleba, to świetne zdjęcie kulinarne???
    To po prostu zwykłe prostactwo pseudo kuchciku.
    W wojskowych stołówkach jedzenie było estetyczniej podawane.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem samokrytyczny, ale po prostu nie zgadzam się z Twoją opinią. Twój słowotok nie sprawi, że to co piszesz stanie się rzeczywistością. Nie przedstawiasz żadnej konstruktywnej i merytorycznej krytyki, a jedynie wypluwasz swoje frustracje i nienawiść. Jeśli nie podoba Ci się moje jedzenie, to nie musisz odwiedzać mojego bloga.

      Usuń
  4. Jednak, mam rację.
    Jesteś narcyzem kulinarnym w dodatku samozwańczym znawcą kuchni.
    Jednocześnie kompletnie brak ci poczucia estetyki.
    Jak mogą ci się podobać kompozycje własnych potraw a tym bardziej zdjęcia które pokazujesz.
    One nie są estetyczne, ani apetyczne.
    Pokazują tylko twój brak smaku, estetyki i umiejętności fotografowania.
    Z tobą jak widać nie da się dyskutować o twoim słabiutkim blogu.
    Ty wszystko wiesz lepiej. :)
    Uważasz, że twoje potrawy i zdjęcia są dobre.
    Jesteś albo ślepy, albo naprawdę bardzo głupi.
    Co zrobić?
    Wmówiłeś sobie, że gotujesz świetnie, robisz cudowne zdjęcia, i uwierzyłeś w to.
    Jak małe dziecko uprze się że narobi w pampersa, choć proponują mu nocnik to raczej zrobi to co sobie postanowiło.
    U ciebie jest podobnie.
    Uparłeś się na biedne kulinaria i tak je maltretujesz, choć ludzie piszą ci żebyś dał im i sobie spokój.
    Hahaha..."gotuj" tak dalej, a za parę lat ogłosisz się mistrzem kulinarnym.
    Jesteś żałosnym marzycielem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje zdjęcia mi się podobają, ponieważ są apetyczne i estetyczne. Pokazują, że posiadam zarówno smak, estetykę, jak i umiejętność fotografowania. Uważam, ze moje potrawy i zdjęcia są dobre. Nie jestem ślepy, ani głupi. Jestem blogerem i autorem kulinarnym. Pozdrawiam Ciebie serdecznie i życzę Ci dobrego dzionka, pełnego uśmiechu oraz świecącego słoneczka.

      Usuń
  5. Czytalam twojego bloga przez pare (2) tygodnie tylko dlatego ze nie moglam uwierzyc w to co przedstawiasz i myslalam ze jest to zart...czy naprawde jestes tak zadufany w sobie ze nie zdajesz sobie z tego sprawy? Niestety... cokolwiek czytelnicy tobie powiedza, nigdy do twojej swiadomosci nie dotrze bo masz taka pewnosc siebie (bez podstaw) ze uzurpujesz sobie prawo do przedstawiania potraw ktore sa nawet nie ponizej przecietnego poziomu ale o wiele gorsze? Wierze ze lubisz gotowac ale jeszcze masz daleka droge zeby twoje tak zwane "osiagniecia" przedstawiac publicznie... ja by bylabym bardzo zawstydzona zeby co takiego opublikowac... rozumiem twoje aspiracje ale moze jest czas zebys spojrzal na siebie i na to co robisz realistycznie... o ile twoj blog nie jest zartem zeby pobudzic ludzka opinie, to raczej znajdz jakies inne zajecie... albo poszukaj dobrej pomocy medzycznej...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie bój się życia. Parafrazując słowa Jana Pawła II: "nie lękajcie się".

      Usuń
  6. Wigilia podawana dla bezdomnych prezentuje się bardziej okazale.
    Wolontariusze dbają o to by bezdomny poczuł się jak u siebie w domu.
    To co prezentujesz to SZOK.
    Nie masz za grosz poczucia estetyki. To co pokazujesz to zwykłe, niesmaczne prostactwo.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo ładna, apetyczna i rodzinna Wigilia.

      Usuń
  7. Zycia sie nie lekam.... jedynie ludzie twojego pokroju mnie przestraszaja... Przynosisz wstyd i hanbe dla wapanialej polskie sztuki kulinarnej... Zamiast blogowac, zapisz sie na kurs gotowania i fotografii...

    OdpowiedzUsuń
  8. Dlaczego usuwasz niektore komentarze? Prawda boli?

    OdpowiedzUsuń
  9. I kto tutaj jest prymitywny i chamski? Nerwy cie zawiodly?

    Moze jednak przystan I spojrz na siebie samozwanczy i pyszalkowaty kuchciku, nazywajacy swoj blog "miedzynarodowym" (kolejna pariodia - skoro rodacy nie chca czytac, to ludzie za granica beda?)...

    Smiechu warte Twoje slowa "po babci Trudzi odziedziczylem przede wszystkim character, odpornosc psychiczna, rados zycia..." O kim ty mowisz tutaj???

    Idz na leczenie (znajdz sobie naprawde dobrego lekarza!!!) albo modl sie o zdrowie bo na rozum
    o wiele za pozno!!! Pamietaj - "warto sproboawac - polecam" ha ha ha

    Wiem ze usuniesz ten komentarz ale najwazniejsze jest to ze go przedtem zobaczysz... I nie obawiaj sie (a raczej "nie lekaj sie zycia" :):):)) - to jest ostatni komentarz ode mnie i od teraz ja moi znajomi na twoj blog nigdy ponownie nie wejdziemy... troche szkoda bo posmiewisko bylo dobre ale w sumie strata czasu...

    "Czesc - Smacznego - Dzieki" ha ha ha

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...