piątek, 14 listopada 2014

Smażony pstrąg

Cześć =) Bardzo lubię ryby, ponieważ są smaczne i zdrowe. Od dziecka łowię je w Okoninach Nadjeziornych.
Dziś przedstawiam smażonego pstrąga, którego zjadłem podczas niedawnego obiadu urodzinowego u dziadka Czesława. Jako dodatki na zdjęciu poniżej występują: fasolka szparagowa, marynowane pieczarki, sałatka z pomidora i rukoli oraz kartofle.


Potrzebne będą (na 4 porcje):
- 600-700g pstrąga
- masło
- sól i pieprz
- cytryna
- mąka
Sposób wykonania:
1) Pstrąga kroimy na porcje, przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy lekko sokiem z cytryny i obtaczamy w mące
2) Na patelni roztapiamy masło i smażymy rybę po 7-8 minut z każdej strony
Smacznego =)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...