poniedziałek, 10 listopada 2014

Grillowane kiełbaski z aligatora

Cześć =) Mięso z aligatora (rodzaj krokodyla), jest bardzo smaczne, chude i zbliżone smakiem do drobiu. W południowych stanach Ameryki, a zwłaszcza w dolinie delty rzeki Missisipi oraz wzdłuż nabrzeża Zatoki Meksykańskiej, zbiorniki wodne obfitują w aligatory. Aligatory żyją głownie w słodkowodnych bagnach, ale również rzekach i jeziorach. Mięso z tego gada z używane jest w tych regionach do przyrządzania najrozmaitszych potraw, jak sosy, zupy, gulasze, klopsiki, a nawet pizze, w smakach kuchni kreolskiej i kajuńskiej. Przykład stanowią poniższe kajuńskie kiełbaski z aligatora. W kiełbaskach użyte zostało również mięso wieprzowe, żeby nie były zbyt suche i chude. A z dodatków smakowych przeważa ostra papryka. Kiełbaski były lekko podwędzane i smażone na patelni grillowej =)






Smacznego =)
Agnieszka

1 komentarz:

  1. Witamy Pani Agnieszko,
    A może jakiś kasztanowy deser? Widząc jak bardzo zaangażowaną i kreatywną jest Pani blogerką postanowiliśmy zaprosić Panią do akcji: "Niezłe ciacha i rozkoszne babeczki" organizowanej przez marke Paclan i krakowską Manufakturę Czekolady.
    Aby dokonać zgłoszenia:
    1. Należy Przygotować słodki wypiek używając dowolnego produktu marki Paclan
    2. Opublikować przepis wraz ze zdjęciem w dowolnym kanale społecznościowym z załączoną na zdjęciu kartką z napisem „Niezłe ciacho” i/lub „Słodkie babeczki”.
    3. Następnie, wysłać zgłoszenie konkursowe przy pomocy aplikacji znajdującej się na profilu facebookowym marki Paclan z umieszczeniem linku internetowego, gdzie opublikowany został autorski przepis

    Nagrodę główną otrzyma 10 uczestników, którzy zaprezentują najciekawsze przepisy. Finaliści otrzymają zaproszenia na warsztaty cukiernicze w Krakowskiej Manufakturze Czekolady oraz dodatkowe nagrody.

    Zapraszamy do udziału i pozdrawiamy serdecznie;))),
    Zespół Paclan

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...